Βάσια Ιωσηφίδου

Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, MSc
Τηλ: 6945297028 |  Email: sympleysi@gmail.com

Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου ζω και εργάζομαι. Από το γυμνάσιο ακόμα με γοήτευε η επιστήμη της ψυχολογίας, γνωρίζοντας ότι ήταν το αντικείμενο με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ.

Σπουδές

Το 2004 αποφοίτησα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μετά από ένα μοναχικό δρόμο αναζήτησης μεταπτυχιακού αντικειμένου, χωρίς βοήθεια και κάποιες ματαιώσεις, πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη «Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό». Τότε εκτίμησα πόσο σημαντικό είναι να έχεις έναν καταρτισμένο άνθρωπο δίπλα σου να σε πληροφορεί και να σε βοηθάει να κάνεις κατάλληλες για σένα εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές. Έκτοτε η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας μου.

Μετεκπαίδευση

Το 2008 ξεκίνησα την μακρόχρονη εκπαίδευσή μου στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) στη συστημική προσέγγιση, τη διεργασία ομάδας και την θεραπεία οικογένειας. Στον ίδιο φορέα εκπαιδεύτηκα στη χορήγηση και ερμηνεία ψυχομετρικών εργαλείων. Είναι συναρπαστικό το πόσες πληροφορίες μπορούμε να αντλήσουμε από ένα εργαλείο και να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος της συμβουλευτικής διαδικασίας. Η μάθηση για μένα είναι απαραίτητο κομμάτι της δουλειάς μου και κάτι που αγαπώ βαθιά, καθώς με βελτιώνει και μου διευρύνει τους ορίζοντες, γι’αυτό άλλωστε έχω παρακολουθήσει και παρακολουθώ σεμινάρια, συνέδρια  και μετεκπαιδεύσεις στα αντικείμενα που με ενδιαφέρουν.

Επαγγελματική εμπειρία

Κατά την κλινική μου πρακτική συνεργάστηκα με το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, υποστηρίζοντας συμβουλευτικά τους κρατουμένους μέσα από το τμήμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας και με το Σύλλογο Αγάπη, μία Μονάδα Ημερήσιας Περίθαλψης, Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων, Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία. Στην πορεία εργάστηκα στο κομμάτι της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Πειραιά και Αίγινας, στα Παιδικά Χωριά SOS καθώς και ως εξωτερικός συνεργάτης του ΚΕΘΕΑ και του ΕΟΠΠΕΠ.

Τα τελευταία χρόνια παρέχω ψυχολογικές υπηρεσίες και συμβουλευτική τόσο σε έφηβους όσο και σε ενήλικες για θέματα όπως άγχος, διαχείριση αλλαγών και κρίσεων, διαπροσωπικές σχέσεις και βελτίωση επικοινωνίας, προσωπική ανάπτυξη, ενδυνάμωση και ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας (αυτοεκτίμηση, θετική εικόνα εαυτού, αυτοπεποίθηση κ.λπ.), συμβουλευτική σταδιοδρομίας για φοιτητές, εργαζομένους και άτομα σε αναζήτηση εργασίας, επαγγελματικό προσανατολισμό σε μαθητές καθώς και συμβουλευτική γονέων.