Όταν δε νιώθεις καλά ή/και όταν έχεις προσπαθήσει να διαχειριστείς αυτό που σε απασχολεί με διάφορους μη αποτελεσματικούς τρόπους. Μπορεί ακόμη και να το έχεις συζητήσει με φίλους και συγγενείς και να νοιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνει κανένας ή να νιώθεις ότι δεν μπορείς να το μοιραστείς με τον περίγυρό σου. Μπορεί ακόμα να ετοιμάζεσαι να κάνεις μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου, ή να βρίσκεσαι εν μέσω αυτής.

Οι φίλοι μας είναι απαραίτητοι και αναντικατάστατοι όπως και οι συμβουλές τους και η επαφή μαζί τους. Η συμβουλή από ένα καλό φίλο, ενώ είναι σίγουρα χρήσιμη και υποστηρικτική, είναι ταυτόχρονα όμως και αρκετά υποκειμενική. Ο φίλος μας, επειδή μας αγαπάει, δε μπορεί να μας ακούσει με τον αντικειμενικό και πιο αποστασιοποιημένο τρόπο που έχουμε ανάγκη. Ο/Η ψυχολόγος έχει την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να μπορεί να σε ακούσει με ενσυναίσθηση σε βέλτιστες συνθήκες ασφάλειας, σεβασμού και εμπιστοσύνης. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και οι ψυχολόγοι δε μπορούν να κάνουν θεραπεία σε δικούς τους φίλους και μέλη της οικογένειάς τους.

Η διάρκεια των συνεδριών είναι 50-60 λεπτά και η συνήθης συχνότητά τους είναι μία φορά την εβδομάδα, την ίδια ώρα και μέρα αν είναι εφικτό, ώστε να διασφαλίζεται η σταθερή και απρόσκοπτη θεραπευτική διεργασία και αποτελεσματικότητα.

Οτιδήποτε ειπωθεί κατά τη διάρκεια κάθε θεραπευτικής συνεδρίας είναι εμπιστευτικό και απόρρητο. Ο/Η ψυχολόγος άλλωστε «πρέπει να τηρεί απόλυτη εχεμύθεια για όσα μαθαίνει ή αντιλαμβάνεται κατά την άσκηση του επαγγέλματός του» (νόμος 991/1979). Οι μόνες εξαιρέσεις, στις οποίες υπάρχει άρση του απορρήτου, είναι σε περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκου ή σε περιπτώσεις που κάποιος απειλεί ότι θα βλάψει τον εαυτό του ή κάποιον τρίτο.

Καθορίζεται βάσει της υπηρεσίας που παρέχεται. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Η συμβουλευτική/ψυχοθεραπεία είναι μια πολύ προσωπική διαδικασία. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και χρειάζεται το χρόνο του για να καταλάβει τι τον απασχολεί, να το αναγνωρίσει και να σκεφτεί πως θα το διαχειριστεί. Κάποιοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για μια βραχεία θεραπεία, κάποιοι θέλουν να δουλέψουν πιο βαθιά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν να το αφήσουν ανοιχτό και να το διερευνήσουν στην πορεία. Όποιο από τα παραπάνω κι αν ισχύει για εσένα, σίγουρα μπορούμε να το συζητήσουμε και να το διαμορφώσουμε ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Η κάθε συνεδρία είναι μία ώρα για εσένα, ένας πολύτιμος χρόνος που αφιερώνεις στον εαυτό σου. Αν αργήσεις δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του χρόνου της συνεδρίας μας (κυρίως λόγω των ραντεβού που ακολουθούν), οπότε καλό είναι να βρίσκεσαι εκεί 1-2 λεπτά νωρίτερα.

Η πρόσβαση στον χώρο είναι σχετικά εύκολη, καθώς δεν υπάρχουν σκαλιά στην είσοδο της πολυκατοικίας ενώ υπάρχει ασανσέρ για τον 1ο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο μας. Εναλλακτικά, μπορούμε πάντα να δουλέψουμε μαζί και διαδικτυακά.

Οι συνεδρίες από κοντά, πληρώνονται στο τέλος κάθε συνάντησής μας, όπου λαμβάνεις και την απόδειξή σου. Υπάρχει φυσικά και το αντίστοιχο POS μηχάνημα.

Για τις συνεδρίες μέσω skype αποφασίζουμε έπειτα από συνεννόηση, συνήθως προπληρώνονται έως μία μέρα πριν, σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου τα στοιχεία θα λάβεις μέσω email και μπορούμε να κανονίσουμε με ποιον τρόπο προτιμάς να λαμβάνεις τις αποδείξεις σου.

Ο/Η ψυχίατρος έχει σπουδάσει ιατρική και έχει εκτελέσει την αντίστοιχη ειδικότητα σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας για το χρονικό διάστημα που ορίζει το νοσοκομείο. Πολλοί /ες ψυχίατροι μπορεί να μετεκπαιδευτούν ή και να ειδικευτούν, π.χ. στην παιδοψυχιατρική, και άλλοι/ες μπορεί να ειδικευτούν σε κάποια μορφή ψυχοθεραπείας. Είναι οι μόνοι/ες που έχουν τη νόμιμη άδεια της διάγνωσης του ψυχικού νοσήματος και της συνταγογράφησης των φαρμάκων για τις ψυχικές νόσους, σε περιπτώσεις όπου αυτό βοηθάει ή κρίνεται απαραίτητο.

Ο/Η ψυχολόγος έχει σπουδάσει ψυχολογία, την επιστήμη της ανθρώπινης συμπεριφοράς που ασχολείται με τις αιτίες και τους συσχετισμούς μεταξύ των ψυχικών φαινομένων. Έχει νόμιμη άδεια άσκησης επαγγέλματος από το κράτος.  Δεν έχει όμως το νόμιμο δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων όπως οι ψυχίατροι. Η δουλειά του ψυχολόγου επικεντρώνεται στις μορφές του διαλόγου, διότι κυρίως μέσα από την κατάλληλη επικοινωνία επιτυγχάνεται η βελτίωση και η ανακούφιση των συμπτωμάτων και η προαγωγή της ψυχικής υγείας των θεραπευομένων.

Ψυχοθεραπευτής/τρια είναι μία επιπρόσθετη ιδιότητα που μπορεί να έχει ή να μην έχει ένας/μια  ψυχίατρος ή έναςμια ψυχολόγος, την ιδιότητα δηλαδή του να κάνει ψυχοθεραπεία.

Ψυχαναλυτής/τρια είναι ένας/μια ψυχοθεραπευτής/τρια που ασκεί μία ειδική μορφή ψυχοθεραπείας, την ψυχανάλυση.

Όταν επισκέπτεσαι κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας έχεις δικαίωμα:

  • Nα ρωτήσεις εάν είναι κάτοχος της άδειας άσκησης του επαγγέλματος που δηλώνει.
  • Nα πάρεις πληροφορίες για το ψυχοθεραπευτικό μοντέλο που χρησιμοποιεί.
  • Nα ενημερωθείς για την εκπαίδευση που έχει λάβει στην ψυχοθεραπεία και το φορέα που την παρείχε.

Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο να ακυρώσεις μία συνεδρία, χρειάζεται να μας ενημερώσεις μέχρι και 24 ώρες νωρίτερα, ώστε να βρεθεί μία εναλλακτική μέρα και ώρα. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει έγκαιρη ακύρωση, η συνεδρία θα χρεωθεί κανονικά.

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι φτάνουν στο γραφείο μας πιστεύοντας κάτι τέτοιο, απογοητεύονται όταν μαθαίνουν ότι δε συμβαίνει. Υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας που έχουν και μία τέτοια διάσταση, ο δικός μας ρόλος όμως είναι να σε ενθαρρύνουμε να βρεις εσύ τις απαντήσεις που δουλεύουν για εσένα και σου ταιριάζουν καλύτερα.

Το γραφείο παραμένει κλειστό στις επίσημες γιορτές και αργίες όπως Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ. Σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψουμε θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από την πλευρά μας και θα θέλαμε το ίδιο και από εσένα σε αντίστοιχη περίπτωση.

Το γραφείο λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή πρωινές και απογευματινές ώρες,  αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού.

Επικοινώνησε μαζί μας στο 210 4100505, στην υπάρχουσα φόρμα επικοινωνίας ή μέσω email στο sympleysi@gmail.com.

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να ολοκληρωθεί επειδή πραγματοποιήθηκε ο λόγος για τον οποίο μας επισκέφτηκες αρχικά ή επειδή θεωρείς ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου (πιθανώς να πιστεύουμε κι εμείς το ίδιο). Ό,τι και να ισχύει είναι σημαντικό να το συζητήσουμε για να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το απαραίτητο «κλείσιμο». Μπορεί να χρειαστούν μία ή δύο συναντήσεις όπου θα κάνουμε μία ανασκόπηση σε αυτά που έχουμε δουλέψει ως τώρα αλλά και θα αποχαιρετιστούμε, τιμώντας έτσι την δουλειά που έχουμε κάνει μαζί.